Beszámoló a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról


Megint április, megint Könyvfesztivál. A tavalyihoz képest annyi a különbség, hogy azóta megjelent egy könyvem, így már nem csak olvasóként működtem közre. De a meghatározó azért a könyvnézegetés maradt, csak közben dedikáltam is egy kicsit.

25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, Gyerek(b)irodalom, D épület, galéria, Millenáris Park, április 21.

Pénteken gyerekestül mentem, így főleg a Gyerek(b)irodalom volt a célpont. Az volt az elképzelés, hogy mindketten választunk egy könyvet. A másik terv a tikkadt dedikálók éhhaláltól való megmentése volt Oreo-kekszes újraélesztéssel. A kettő közül ez volt az, ami meg is valósult. Először IstókAnnát látogattuk meg a felnőtt-részlegen, aztán a Lovranits Júlia Villő és Novák Vica dedikálására is beugrottunk, ahol VALÓDI tündérkavicsokat is kaptunk az aláírás mellé.

25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, Gyerek(b)irodalom, Könyvmolyképző, Lovranits Júlia Villő dedikálása

Azt, hogy végül hány darab gyerekkönyv lett a pénteki portya eredménye a kettő helyett, nem árulom el. Még megbízhatatlan impulzusvásárlónak tűnnénk.
Persze benéztünk a Könyvmolyképző standjához is, ahol Cirrus szép nyugisan csücsült a polc közepén. Egyből kiszúrtam.

25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, Gyerek(b)irodalom, Könyvmolyképző stand, D02, Cirrus a Tűzfalon.

Másnap, szombaton csak kora délután érkeztem a helyszínre. Első dolgom volt, hogy tettem egy (viszonylag) nyugodt kört a B épületben, bár a tömeg egyáltalán nem utalt arra, hogy munkanap lenne. Kozári Dorka és Palásthy Ágnes dedikálásának a legvégére értem vissza a Gyerek(b)irodalomba, öröm volt pár szót váltani velük is. Aztán – ahogy az lenni szokott – összefutottam ismerősökkel, az órát nem néztem, a mosdók közül pedig a legnagyobbat pont a legjobbkor lezárták. A sorban már azon töprengtem, hogy mennyire kínos saját dedikálásról elkésni, de végül pontban háromkor odaértem.

25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, Gyerek(b)irodalom, Könyvmolyképző Kiadó stand, D02, Írófesztivál dedikálási plakát.

Na és a dedikálás.
Nagyon sokan voltak. Álmomban sem számítottam ennyi emberre. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött! A sok kedvességet, az érdeklődést, azt, hogy végre személyesen is találkozhattam online megismert nevekkel és arcokkal, a meglepetésvendégeket, a nagyszámú molyokat, és a véleményeket, amik néha egészen hihetetlenek:).

Ecsédi Orsolya dedikálja Cirrus a Tűzfalon című ifjúsági regényt, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Gyerek(b)irodalom Könyvmolyképző standján.

Együtt dedikáltunk Bessenyei Gáborral, akivel előtte megbeszéltük, hogy az üresjáratokban majd megosztjuk a tapasztalatainkat és jól összeismerkedünk. Hát, még mindig annyit tudok róla, hogy nagyon kedves, és ő írta Az Olimposz legyőzése trilógiát. Na, majd legközelebb.

Ecsédi Orsolya és Bessenyei Gábor dedikál, a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Gyerek(b)irodalom Könyvmolyképző Kiadó D02 standján.

Szóval első írós-könyvfesztiválos élménynek igazán jól sikerült.
Nagy köszönet, remélem, hogy jövőre is találkozunk!

Ecsédi Orsolya és Bessenyei Gábor dedikál, a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Gyerek(b)irodalom Könyvmolyképző Kiadó D02 standján.

Megjegyzések