Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai

Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regény borítója (Könyvmolyképző kiadó, 2017), rajzolta László Maya

„Keressétek, olvassátok, adjátok a gyerkőcök kezébe. Szokjanak csak rá a jó könyvekre, az olvasás élményére.”
- Gabó olvas -

Konkrétan nem is tudom olvastam-e ennél jobb, eredetibb, szerethetőbb mesekönyvet az életem során."

Pont így és pont ennyi kell, egyfajta emlékeztető gyerekelmék számára: a mese, ami illékony módon, mint egy kis felhő, besurran a kulcslukon. Be a látványos mozgóképek csukott ajtóra ragasztott áradata alatt, hogy végre a képzelet csinálhasson belső látványt és élményt számukra."

„Van négy-öt kortárs gyerekkönyves magyar szerző, akinek a könyveire odafigyelek, mert lehet rájuk számítani. Mostantól Ecsédi Orsolyát is felvettük ebbe a klubba. Nem érdemtelenül, hiszen olyan jól forgatja a szavakat, úgy alakítja a történet fonalát, amitől a gyerek kezébe tapad a könyv és csak átmenetileg hajlandó megválni olvasmányától.”
- Hintafa -

Melyik gyereknek ne tetszene egy nagyon aktuális, nagyon mai könyv, amikor a gyerekek idejük jó részét számítógép, telefon és internet előtt töltik, ebben nőttek fel és el sem tudják képzelni, milyen az, amikor még nem volt internet."

„Ha megkérdeznék tőlem, milyen egy jó gyerekkönyv, röviden azt mondanám, ilyen. Kedves, gyerekbarát illusztrációkkal tarkított, intelligens nyelvi humorban gazdag, tanulságos, de nem szájbarágós, modern, de nem tolakodóan és erőszakosan újító.”
- Tudatos Olvasó -

„Úgyhogy drága szülők, ezt adjátok az olvasni már viszonylag folyékonyan tudó harmadikos kezébe, hátha megfertőzi a virulencia! Van rá esély, hogy beleszeret ebbe a szabadságba, hogy a betűből összeálló képek belső látványát megtanulja szeretni. Olyan szerepet tölthet be ez a kis kötet, mint az én gyerekkoromban a „Már tudok olvasni” sorozata a Mórától. Úgyhogy a kiadó számára is van egy üzenetem: tessék még ilyen üde, mai, friss gyerekregényeket találni. Mert nincs túl sok.”
- Könyvvizsgálók -

„Ecsédi Orsolya egyedi stílusával már a könyv elején képes bevonni az olvasót, és ez a történet végéig így is marad. Kellemes, olvasmányos stílusban megírt humoros történet, melyet a nyelvi zsenialitás és intelligens humor tesz egyedivé.”
- Luthien Könyvvilága -

„Jóságos jelszógenerátor, ez valami fantasztikus élmény volt! Bájos, jól kitalált és megalkotott történet, amit abszolút feldobtak a sztorihoz passzoló cuki illusztrációk, és a szójátékok, amikért különösen odáig voltam!”
- Hagyjatok! Olvasok! -

Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regénnyel (Könyvmolyképző kiadó, 2017), illusztrálta László Maya

Cirrus születése megszokott dolog lenne, hiszen a számítógépes vírusok gyorsan szaporodnak. Mégis felforgatja a Nagy Szerver életét az utolsó áramkörig. Mert ő soha, semmit nem képes rendes vírus módjára intézni.
Nehezen megy a rombolás. Gondot okoz a törlés. A megsemmisítésről, lopásról, olvashatatlanná tételről ne is beszéljünk. Mégis eljön a nap, amikor a vírusirtókkal folytatott háborúban az iskola kétbalkezes tanulója kap főszerepet.
Cirrusnak van egy különleges titka.
Egy olyan képesség, ami átsegítheti a kíméletlen Tűzfalon. Oda, ahonnan még soha, senki nem tért vissza…
Cirrusnak nem csak magáért, hanem a társaiért is ki kell állnia. Persze ezt sem úgy csinálja, ahogy a többiek elképzelik.


Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regény illusztrációja (Könyvmolyképző kiadó) illusztrálta László Maya
👉👉◄► Olvass bele! ◄►👈👈


Fehér westie kutya piros kanapén a Cirrus a Tűzfalon – Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regénnyel (Könyvmolyképző kiadó, 2017)

„– Igen, igen. Haladjunk, nem érek rá egész nap. Hol a célszemély?
– A mi?
– A méreten aluli adathalmaz.
– A gyerekre gondolsz?
– Mi másra?”

„A kedvenc dalocskáját dúdolgatta magában, azt, hogy Bóbita, Bóbita frissít, közben a szoftverek szűrnek, részadatok furikáznak, vírushadak települnek.”

„Volt egy vírus, neve nem érdekes,
leintették folyton, hogy félre, hess,
szidták, mert nem rémít,
pedig minden rímét
rettegte processzor és félte cache.”

„Amelyik vírus nem terjed rendesen, azt konyhai szolgálatra osztják be, mielőtt annyit mondhatna, telepítés.”

„Helyteleníráson egyenesen tündökölt. Miután különösebb felkészülés nélkül leírta három cével azt, hogy utca, Virtória néni is kénytelen volt elismerni, hogy ritka tehetség. Nem volt más választása, mivel a helyesírás-ellenőrző program dupla vonallal húzta alá, aztán le is fagyott.”

„Verika szomorú volt, mint a végleges adatvesztés.”

„Félvezetés. Cirrus mutatja be a feladatot. Lassabban, hé, ha így folytatod, egészen vezetni fogsz! És az sem mindegy, hogy melyik fél! Jóságos jelszógenerátor, te nem tudod, hogy melyik feled melyik? Te, kétbalfeles.”

Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regény egy könyvesbolt kirakatában (Könyvmolyképző kiadó, 2017)


👉👉◄► Megrendelhető ITT ◄►👈👈
Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regény illusztrációja (Könyvmolyképző kiadó) illusztrálta László Maya
Sok kép a könyvbemutatóról, és egy különösen kedves:
Csukás István és Ecsédi Orsolya 2017. december 17-én a Könyvmolyképző kiadó Könyvkarácsony rendezvényén, az Alexandra Könyváruházban

Cirrus a Tűzfalon oldala a moly.hu könyves közösségi oldalon, további értékelésekkel és idézetekkel:

„Kiváló tanmese, mely finom áthallásokkal tanítja az ifjú olvasókat. Bízom benne, hogy termékeny talajba hullnak ezek a magok. Még több ilyen okos mesét!”
- @TiaRengia -

„Hát ez fergeteges volt! Az év legjobb könyve! És a tavalyi évi is! :)”
- @Vikicicca -

„Ez állati jó! :) Micsoda nyelvi leleményesség! Az egész mese egy hatalmas poén, a számítógépes vírusok megszemélyesítése, a különféle szakkifejezésekkel való játék: annyira spontánnak hat, egyáltalán nem erőltetett, és mekkora ötlet :)”
- @Kriszta –

„Szokatlan, de izgalmas és lélekemelő modern mese. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is élvezni fogják. Én nagyon melegen tudom ajánlani. Ó, és a limerickekről még nem is beszéltem. Imádom mindet!”
- @Chöpp –

„A könyv teljesen lefedi a gyermeki gondolkozás mágiáját.”
- @Annamarie –

„Köszönöm, hogy elengedted a fantáziád, hogy megalkottad ezt a kis csodát.
Remélem még sok sok történetet olvashatok tőled, mert ahogy te megálmodod nekünk olvasóknak, mi is álmodjuk tovább gyermekeink által… Ajánlom, és kedvenc!♥”
- @Nikolett0907 -

„Az ember először az eredeti alapötletet veszi észre. Modern mese, a klasszikus toposzok 21. századi formába öntése. Aztán a kreatív nyelvi játékokat, illetve világépítési megoldásokat. Aztán a főhős coming-of-age sztoriját, azt, ahogy felnő a feladathoz. (...) Ha lesz valaha fiam, biztos, hogy a kezébe adom majd. Ha lányom lesz, neki is.”
- @dontpanic -

„Nagyon tetszett ez a világ, imádtam az informatikai viccelődéseket benne. Jó volt Cirrus fejlődését követni, ahogy lassan magára talál és vállalja önmagát. Tetszett a vége, ahogy értelmet nyert néhány dolog, amin addig nem is igazán gondolkodtam. Bármikor újraolvasnám.”
- @gab001 -
Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regény illusztrációja (Könyvmolyképző kiadó) illusztrálta László Maya
Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regény illusztrációja (Könyvmolyképző kiadó) illusztrálta László Maya
Ecsédi Orsolya: Cirrus a Tűzfalon - Egy rendbontó vírus kalandjai című ifjúsági regény illusztrációja (Könyvmolyképző kiadó) illusztrálta László Maya
👉👉 Olvasd el te is! 😉 👈👈
Megjegyzések